Нові фото з полів сезону 2017 (Оновлено)

Як правильно приготувати “Картопля по-княжому”

Опубліковано Овощной Дом в . Рубриці Кулінарія

картофель по-княжескиНезважаючи на думку багатьох скептиків, картопля є дуже корисним овочем. Тому, її і використовують у різноманітних блюдах, в залежності від сорту картоплі. Так-так, саме в залежності від сорту картоплі, так як кожен сорт цього овочу має свої унікальні смакові якості, особливості, а також призначення. Наприклад, сорт картоплі, призначений для приготування чіпсів або картоплі фрі в жодному випадку не можна використовувати для приготування супів або пюре. В іншому випадку, можна зіпсувати страву. Але, про це йшлося в інших наших публікаціях, в цій статті піде мова про те, як приготувати «Картопля по-княжому» і який сорт картоплі краще використовувати.

І так, рецепт страви з картоплі «картопля по-княжому» був придуманий ще в далекі часи в Київській Русі, блюдо призначене для урочистостей, так як стародавні поварені книги вказують на те, що страву завжди ставили на стіл в Петров День, який відзначається 12 липня, тобто День святих апостолів Петра і Павла. Блюдо з картоплі готуватися близько години, в рецепті вказується кількість інгридієнтів на дві порції. А, готується воно дуже просто, для цього знадобитися такі інгредієнти, як: Молода картопля (400 грам); Вершкове масло (100 грам); Сир (300 грам); Яєчний жовток (три штуки); зелень; Сіль за смаком); Молоко (100 мілілітрів); Зелена цибуля.

medium-burrenЯк вже говорилося, є особливі вимоги до картоплі, по-перше сорт картоплі по призначенню, в даному випадку потрібна картопля, яка булаб добра для запікання, наприклад, сорт картоплі Бюррен, по-друге вона повинна бути молодою. Маючи таку картоплю, можна приступати до готування:

  1. Потрібно взяти картоплю, вимити і відварити в шкірці;
  2. Відварену картоплю акуратно нарізати часточками;
  3. Частина картоплі (половину) викласти в зручну ємність (по можливості в керамічну або глиняний) і змастити вершковим маслом;
  4. Ретельно розтерти сир і додати в нього шматочки масла (вершкового), після чого, викласти поверх першої половини картоплі;
  5. Виклавши вершкове масло поверх сиру і картоплі, викладаємо другу половину картоплі;
  6. Готуємо жовтки – жовтки збиваються з сіллю і молоком;
  7. Отриманою субстанцією заливаємо ємність, де лежить картопля, сир і вершкове масло;
  8. Ємність з усіма інгредієнтами ставимо в духовку на сорок хвилин, заздалегідь розігрівши її до 180-200 градусів.

Після того, як картопля зарум’яниться, а омлет запечеться, можна діставати блюдо з картоплі, додати до нього зелень, цибулю і подавати на стіл. Слід зазначити, що незалежно від сорту картоплі, найсмачніша та, яка була вирощена самостійно і з якісного насіннєвого матеріалу. Тому, якщо потрібно купити насіннєву картоплю, то слід звернутися до фахівців компанії «Овочевий Дім», передзвонивши за вказаними номерами: +38 098 843 10 25; +38 066 095 06 22; +38 044 374 01 04. Гарного врожаю і приємно апетиту.

Теги:, , , , ,

Залишити коментар