Нові фото з полів сезону 2017 (Оновлено)

Як приготувати картоплю по-сарлатскі “Салардез”

Опубліковано Овощной Дом в . Рубриці Кулінарія

блюдо с картофеляКомпанія «Овочевий Дім» традиційно продовжує ділитися своїми кулінарними рецептами, а саме про те, як приготувати страву з картоплі. У даній публікації піде мова, як приготувати страву з картоплі під назвою «картопля по-сарлатскі «Сарладез», а також про те, які сорти картоплі рекомендується використовувати для цього простого, але дуже смачного блюда. Дане блюдо було придумано в місті Сарла (Франція), місто і його висококваліфіковані кухарі займають дуже важливе місце у французькій гастрономії, так як Сарла є столицею «Чорного Перігона», тобто відомого регіону своїми грибами, трюфелями і волоськими горіхами. Блюдо з картоплі подається як гаряче, друге, а також на святковий стіл.

Як вже можна здогадатися, щоб блюдо було правильним і оригінальним, необхідно використовувати сорти картоплі, які призначені для смаження і салатів, але про це пізніше. І так, щоб приготувати картоплю по-сарлатскі «Сарладез», необхідно мати в наявність такі інгредієнти, як: чорний перець (за смаком); сіль (за смаком, велика морська); часник (два зубки); петрушка (дві столові ложки); картопля (700 грам); гусячий або качиний жир (три столові ложки). Порядок дії і логарифм приготування страви з картоплі полягає в декількох етапах, а саме:

  1. В першу чергу, необхідно взяти 700 грам відповідного сорту картоплі і нарізати його кружечками. Товщина кілець повинна бути близько 3-4 міліметрів. Слід звернути увагу, що картопля обов’язково повинна бути твердою, щоб під час приготування і смаження вона не розкришувалась, не розсипався і тримала форму;
  2. Після того, як картопля нарізана, можна займатися жиром. Жир повинен бути обов’язково гусячим або качиним, заміна на будь-який інший – неприпустима. Щоб жир підготувати, його потрібно злегка розморозити, а потім розтопити на сковороді;
  3. Коли жир розтопився на сковороді, потрібно додати нарізану картоплю і на сильному вогні смажити її до рум’яності. Як правило, 10-15 хвилин для цього цілком достатньо. У смаженні картоплі є особливість – часто перемішувати не рекомендується і робити це потрібно дуже акуратно. Як тільки картопля стане рум’яною, її слід посолити, додати подрібнений часник і перемішати (акуратно). Після цього, зменшити вогонь і готувати до готовності, час від часу помішуючи;
  4. Як тільки картопля дійде до готовності, до неї потрібно додати дрібно нарізану петрушку, поперчити, накрити кришкою і потомити близько 5-7 хвилин.
  5. Через зазначений час картоплю можна виймати, розкладати по порціях і подавати разом з м’ясом. Для цієї страви ідеально підходить птах і яловичина.

На завершення слід звернути увагу на те, що вказана кількість інгредієнтів розрахована на дві порції, а загальний час приготування всього 30-40 хвилин. Крім того, як вже говорилося вище, для страви потрібні тверді сорти картоплі. З огляду на те, що картопля смажиться, вона повинна бути твердою, не втрачати форму, компанія «Овочевий Дім» рекомендує використовувати для приготування сорт картоплі Крістіна, яка відрізняється чудовими смаковими якостями, чудовою лежкість і великою врожайністю. Також нагадаємо, що компанія «Овочевий Дім» займається продажою високоякісного насіннєвоїкартоплі, голландської та німецької селекції. Тому, якщо Вам потрібно купити насіннєву картоплю, яка би була стійкою до шкідників і хвороб, а також давала великі врожаї, Вам слід набрати наших фахівців за вказаними номерами: +38 098 843 10 25; +38 066 095 06 22; +38 044 374 01 04.

Теги:, , , , ,

Залишити коментар