Нові фото з полів сезону 2017 (Оновлено)

Як приготувати “Картопля Анна”

Опубліковано Овощной Дом в . Рубриці Кулінарія

104156143_large_img_5088_kopiyaКартопля це один з ключових інгредієнтів на кухні, так як з картоплею готують дуже багато різноманітних, смачних і поживних страв. Однією з таких страв з картоплею є Pommes “Anna”, тобто «Картопля Анна». Дане блюдо було придумано ще в 1870 році, його рецепт вважається класичним для французької кухні. Автором страви з картоплею є Адольф Дюглере, на той час дуже відомий шеф-кухар в Парижі. Назвали блюдо на честь куртизанки на ім’я Анна Деліон. Найцікавішим в рецепті є те, що для приготування страви з картоплею необхідно лише два основних інгредієнта, а саме: картопля і вершкове масло. Незважаючи на простоту приготування і мінімальна кількість інгредієнтів, блюдо «Картопля Анна» вражає своїми смаковими якостями, особливо, якщо був правильно підібраний сорт картоплі.

Для того щоб приготувати страву з картоплею знадобитися не більше шістдесяти хвилин, а призначене воно для дітей на вечерю, на друге, на святковий стіл, на гаряче. А, тепер розглянемо порядок приготування:

  1. 1-79281Взяти картоплю, помити і почистити її;
  2. Підготувати каструлю, налити в неї холодну воду, посолити за смаком і покласти картоплю. Після чого, поставити на вогонь і доводити до кипіння. Варити картоплю треба три хвилини з моменту, коли вода закипіла, а потім зняти з вогню;
  3. Знявши з вогню каструлю, воду зливаю за допомогою друшляка, а картоплю остуджують, щоб при подальшій його нарізці не ошпарити руки;
  4. Коли картопля остудилась, її нарізають тонкими пластинками;
  5. Нарізавши картоплю, беруть кілька окремих формочок або одну велику форму, змащують її вершковим маслом і викладають нарізану картоплю. Слід зазначити, що нарізані пластинки картоплі потрібно викладати з центру формочки внахлест. Виклавши перший шар пластинок, його солять і перчать, потім викладають другий і так далі, поки форма не наповниться картоплею;
  6. Виклавши картоплю, потрібно розтопити вершкове масло і рясно полити їм картоплю, а потім поставити в духовку на 40 хвилин при температурі в 220 градусів. Коли картопля в духовці зарум’яниться, її можна перевертати на блюдо і подавати на стіл.

Слід зазначити, що сорти картоплі дуже сильно відрізняються один від одного, як за смаковими якостями, так і по іншим характеристикам. Тому, щоб страва з картоплі була смачною, для її приготування необхідно вибирати сорти картоплі, призначені для варіння. Наприклад, як сорт картоплі Орла. А, в тому випадку, якщо Вам необхідна насіннєва картопля на посадку, то Вам слід звернутися до нашої компанії. У нас є більше десяти сортів елітної насіннєвої картоплі, голландської та німецької селекції, а також їх перша репродукція. Ознайомитися більш детально з нашими сортами картоплі, їх особливостями і призначенням, можна передзвонивши за вказаними номерами: +38 098 843 10 25;+38 066 095 06 22;+38 044 374 01 04.

Теги:, , ,

Залишити коментар