Нові фото з полів сезону 2017 (Оновлено)

Як приготувати картоплю «Гарячі штучки»

Опубліковано Овощной Дом в . Рубриці Кулінарія

984Картопля це унікальний інгредієнт. ЇЇ варять, смажать, тушкують, переробляють. З неї можна приготувати все, що завгодно. Отже, картопля займає ключове місце в розвитку національної кухні. Тому, компанія «Овочевий Дім» продовжує кулінарну рубрику, де Ви дізнаєтеся те, як приготувати картоплю, які сорти картоплі рекомендуються застосовувати до того чи іншого блюда. У цій публікації йтиметься про таке чудове блюдо з картоплі, як «Гарячі штучки». Цю страва з картоплі відносять до гарнірів і гарячих страв. Придумали її в Австралії, готується вона швидко – близько 50 хвилин, дуже просто. Слід зазначити, що блюдо з картоплі «Гарячі штучки» можна вживати не тільки вдома, а й на природі з шашликом.

І так, для того, щоб приготувати страву з картоплі, знадобляться такі інгредієнти, як: картопля (шість штук); голландський сир (тертий, 100 грам); соєвий соус (столова ложка), чебрець (2 штуки); соняшникова олія (одна столова ложка); часник (один зубок). Як показує практика, найбільш смачна страва є, якщо використовувати сорт картоплі «Крістел», який відрізняється відмінними смаковими якостями, легкістю в чищенні і зберіганні. Порядок приготування страви з картоплі:

  1. Необхідно взяти молоду картоплю і відварити її (можна зі шкіркою). Щоб відповідний сорт картоплі приготувався і відварився, необхідно покласти картоплини в каструлю, залити водою і поставити на середній вогонь. Коли вода закипить, слід почекати двадцять-двадцять п’ять хвилин, а потім зняти каструлю з вогню.
  2. Гарячу воду зливають, а відварену картоплю виймають і охолоджують. Остудивши картоплю, потрібно взяти блюдце, покласти картоплини на дощечку, а потім приплюснути їх. Потім, щоб приготувати страву з картоплі, кожну картоплину змащують маслом, викладають в ємність і посипають кропом.
  3. Посипавши картоплю кропом, нарізають часник, яким посипають картоплю, додають листки чебрецю.
  4. Після цього, щоб сорт картоплі проявив свої смакові якості, необхідно злегка полити картоплю соусом і посипати тертий сир.
  5. Потім, картоплю викладають в заздалегідь підготовлену і змащену форму, накривають фольгою і запікають у духовці, розігрітій до 180 градусів. Хвилин через 15-20 картопля повинна зарум’яниться. Після чого, блюдо виймають з духовки, прикрашають і подають до столу.

Таким чином, можна приготувати смачну страву з картоплі. Але, як вже говорилося вище, для приготування рекомендується сорт картоплі «Кристел». У тому випадку, якщо такий не продається в магазині, то слід купити насіннєву картоплю і виростити хороший урожай. На закінчення, звертаємо Вашу увагу, що придбати насіннєву картоплю сорту «Кристел», можна у компанії «Овочевий Дім», передзвонивши за вказаними номерами: +38 098 843 10 25; +38 066 095 06 22; +38 044 374 01 04.

Теги:, , , , ,

Залишити коментар