Нові фото з полів сезону 2017 (Оновлено)

Як приготувати картоплю по-норвезьки

Опубліковано Овощной Дом в . Рубриці Кулінарія

Картофель по-норвежскиКартопля – це другий хліб, так як її вирощують у всьому Світі, на кожній дачі, а площі, відведені аграріями, під вирощування картоплі просто вражають. Таку популярність картопля, можна пояснити тим, що незалежно від сорту картоплі цей продукт дуже корисний для людського здоров’я, його легко готувати, а також тим, що картопля володіє відмінними смаковими якостями. У цій публікації пропонуємо Вам ознайомитися з тим, як приготувати страву з картоплі під назвою «Картопля по-норвезьки». Це дуже естетично красивий і смачний десерт з картоплі, який може виручити, якщо раптом додому прийшли гості. Крім того, картоплю по-норвезьки можна подавати на вечерю, друге, святковий стіл, гаряче.

Процес приготування страви з картоплі дуже простий. Для початку знадобляться такі інгредієнти, як: картопля (середня чи велика, шість штук), жовток яєчний (два штуки), твердий сир (тертий, 75-100 грам), сметана (дві столові ложки). Для приготування цієї страви, рекомендується використовувати сорт картоплі «Крістіна», який має гарну білу м’якоть, гладку шкірку, а також характеризується відмінними смаковими якостями. Що ж стосується порядку приготування, то для цього необхідно:

  1. Вибрати середню або велику картоплю, ретельно її вимити під струменем води і висушити. Після цього, потрібно розігріти духовку до 180 градусів і запекти в ній вимиту картоплю. Рівень готовності рекомендується перевіряти зубочисткою чи шпажкою, якщо шкірка і м’якоть проколюється легко – картопля вже запіклась.
  2. Як тільки картопля буде готова, її потрібно вийняти з духовці і остудити. Потім, потрібно взяти остуджену картоплю і за допомогою ложки вийняти з неї м’якоть.
  3. Вийняту м’якоть акуратно розім’яти виделкою, додати жовтки, сіль, сметану, сир, а потім перемішати до однорідної маси.
  4. Змішавши всі інгредієнти, отриманою субстанцією потрібно наповнити картоплю (половинки, що залишились) і додати зверху ще твердого сиру. Потім, картоплю (наповнені половинки) потрібно знову запекти до золотистої скоринки, в розігрітій до 250 градусів духовці.

Ось і все, блюдо з картоплі «Картопля по-норвезьких» готова. Слід звернути увагу на те, що якщо використовувати сорти картоплі, не призначені для запікання, то картопля по-норвезьких буде не така смачнв. Якщо ж потрібно купити насіннєву картоплю на посадку, щоб отримати хороший урожай картоплі, призначеного для запікання, то Вам слід звернутися до наших менеджерів з продажу, передзвонивши за вказаними номерами: +38 098 843 10 25;+38 066 095 06 22;+38 044 374 01 04.

Теги:, , , , ,

Залишити коментар