Нові фото з полів сезону 2017 (Оновлено)

Як приготувати картоплю «Дюшес»

Опубліковано Овощной Дом в . Рубриці Кулінарія

блюдо с картофеля "Дюшес"

Картопля – найбільш поширений овоч в Україні, який вирощується, як великими фермерськими господарствами, так і дрібними фермерами, а також дачниками і городниками. Така поширеність аргументується тим, що картопля за рахунок своїх достоїнств і корисних якостей вже давно стала ключовим інгредієнтом національної кухні. У той же час, в залежності від виду страви, необхідно правильно вибирати сорти картоплі, в іншому випадку блюдо вийде не таким смачним, як повинно бути. Тому, компанія «Овочевий Дім» ділиться своїми секретами в кулінарії і пропонує вивчити те, як приготувати страву з картоплі під назвою «Картопля «Дюшес». Слід зазначити, що це блюдо має коріння з Франції, його можна подавати, як гарнір і гаряче блюдо.

По суті, це ароматне і красиве пюре з пармезаном, мускатним горіхом і філе індички, і грибами. Тому, для правильного приготування важливо не тільки рецептура, але і вибір сорту картоплі, який би добре розварювався і підходив для пюре. Але, про це пізніше. Щоб приготувати картоплю «Дюшес», необхідні такі інгредієнти, як: пармезан (дві столові ложки); щіпка мускатних горіхів; часниковий порошок; сіль; вершкове масло (3 столові ложки); картопля (1 кілограм); індичка (100 г відвареного філе); перець; ріпчаста цибуля (1 штука); опеньки (100 грам печериць або інших лісових грибів).

блюдо с картофеля "Дюшес"Порядок приготування страви з картоплі складається з декількох етапів, а саме:
  1. Потрібно взяти відповідний сорт картоплі, очистити її і відварити (воду підсолити). Потім, злити воду, зняти кришку і дати картоплі п’ять хвилин постояти (щоб картопля підсохла і вийшов пар);
  2. У той час, як картопля вариться, щоб не втрачати час, можна готувати начинку. Для цього на вершковому маслі потрібно обсмажити гриби і цибулю (дрібно нарізані). Час обсмажування – близько п’яти хвилин. Якщо гриби дрібні, то їх можна не різати;
  3. Відразу ж після того, як гриби пустять сік, потрібно додати дрібно нарізане філе індички, щоб індичка просочилася соком грибів і стала ароматною, і соковитою. Додавши індичку, потрібно її посолити і поперчити, смажити близько 10-15 хвилин;
  4. Після цього, до картоплі потрібно додати часниковий порошок, мускатний горіх, жовтки, пармезан (тертий), вершкове масло. Взяти толкушку і ретельно потовкти. Як вже говорилося, сорт картоплі повинен підходити для пюре. Крім того, не рекомендується використовувати блендер – пюре вийде гумове. Готується по-старому – руками.
  5. Потім, перекласти пюре картоплі в кондитерський мішок (насадка – зірочка) і сформувати кругляшки (діаметром близько семи сантиметрів). Вийде близько 15 порцій;
  6. Після цього, на кожен кругляшок сорту картоплі покласти начинку (по чайній ложці) і закрити картопляним пюре (зверху);
  7. Розігріти духовку до 200 градусів, поставити деко в духовку і запікати близько 10 хвилин (запікати потрібно в режимі конвекції). Коли картопля буде готова її розкладають на порції, додають зелень і роблять сервіровку. От і все.

Як вже говорилося вище, таке блюдо з картоплі, рекомендується готувати лише в тому випадку, якщо є відповідні сорти картоплі, які добре розварюються і розсипаються. З огляду на такі чинники, компанія «Овочевий Дім» рекомендує використовувати сорт картоплі Крістел, який відрізняється чудовими смаковими якостями, хорошою врожайністю і стійкістю до різноманітних захворювань. Також, нагадаємо, що купити насіннєву картоплю поштою, можна у компанії «Овочевий Дім». Крім того, звернемо Вашу увагу, що у нашої компанії є в наявності понад десять різних сортів картоплі, голландської та німецької селекції, які відмінно себе зарекомендували в умовах вирощування на території України. Ознайомитися з нашими сортами картоплі, а також купити насіннєву картоплю, можна передзвонивши за вказаними номерами: +38 098 843 10 25; +38 066 095 06 22; +38 044 374 01 04.

Теги:, , , , , , , , , , ,

Залишити коментар