Нові фото з полів сезону 2017 (Оновлено)

Як приготувати смачне картопляне пюре з сортів Овочевий дім.

Опубліковано Сергей Бородавко в . Рубриці Кулінарія

Можна з упевненістю сказати, що немає кращого гарніру до будь-якої страви, ніж картопляне пюре. Для приготування пюре найкраще використовувати сорти картоплі Саванна, Орла, Нектар, Бікіні – тільки так гарнір вийде по-справжньому повітряним. 

Для смачного пюре, крім відповідного сорту картоплі, вам знадобиться ще три компонента: вершкове масло, сіль, молоко або вершки.

Картопляне пюре, складові:

  • 1 кг  картоплі.
  • 1/2 чашки теплого молока 1-2 ч.л. крупної солі.
  • 2 ст. л. вершкового масла.

Рецепт приготування:

1. Помийте і почистіть картоплю, розріжте його на середні шматки. Це гарантує, що картопля звариться швидше.

2. Покладіть шматочки картоплі у велику каструлю і залийте холодною водою. Накрийте кришкою і доведіть до кипіння.

3. Як тільки вода закипить, додайте сіль. Зменшіть вогонь і варіть протягом 15-18 хвилин, поки картопля не стане м’яким.

4. Відкиньте картоплю на друшляк і поверніть його назад в каструлю.

5. Додайте тепле молоко і вершкове масло кімнатної температури.

6. Візьміть картопляний прес і розімніть все в пюре.

Не використовуйте блендер або міксер – це зробить блюдо клейким і несмачним. Картопляне пюре готове! Ви можете додати в нього ще трохи олії, тертий сир, мелений перець або рубану зелень.

Залишити коментар